2015. október 16., péntek

Tepsis krumpli



Hozzávalók

krumpli
só, bors, piros paprika, delikát
vaj
sajt - opcionális
tejföl – opcionális
kevés olaj

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, kozkákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, mintha krumplipürét akarnánk csinálni.

Amíg a krumpli fő, sütőpapírt teszünk egy tepsibe, megkenjük vajjal és megszórjük kevés delikáttal és borssal.

Amikor a krumpli megfőtt, de nem túlságosan (ne törjön össze), leöntjük az egész levét és az előkészített tepsibe tesszük.

A tetejét sóval, borssal, delikáttal és piros paprikával enyhén megfűszerezzük. Ha tejföllel megkenjük, akkor belekeverhetjük ebbe a fűszereket vagy utána szórjuk meg velük. Ezután sajtot reszelünk rá és betesszük a sütőbe maximum lángra.

Akkor van kész, amikor a teteje kicsit megpirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése