2015. október 16., péntek

Kakaós piskóta a csokikedvelőknek

A kakós piskóta tökéletes választás azoknak, akik szeretik a csupa csokis édességeket, de azoknak is - mint jómagam - akik nincsenek feltétlenül odáig értük, de szeretnének újítani egy klasszikus fehér piskótás tortán. Azok kombinálhatják valamilyen fehér vagy gyümölcsös krémmel, vagy akár több piskóta réteg esetén lehet variálni fehér piskótával, mint az Ellenállhatatlan csupa gyümölcsös szülinapi torta esetében.



Hozzávalók

5 egész tojas + 1 kanál víz
6 kanál cukor
5 kanál liszt + 1 kanál főzőkakaó
késhegynyi sütőpor


Elkészítés

A kakós piskóta ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta azzal a különbséggel, hogy egy kanál lisztet helyettesítünk egy kanál főzőkakó porral. A főző kakaó erősebb, mint az kakóitalokhoz szükségesek, így azzal nem helyettesíthető.

Az elkészítéskor jó, ha a lisztet keverjük először a tésztába, és utoljára a kakaót.


Kicsit nehezebb megállapítani mikor van kész a piskóta, mivel barna színe van, de 20 perc egészen biztosan elég neki és megnézhetjük fogpiszkálóval is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése