2015. október 16., péntek

Fokhagymás hirtelensült

A fokhagymás hirtelensült sokféle körettel megy, de ami engem illet, én mindig hasábburgonyával szeretem enni - talán azért is, mert nagyon szeretek mindent, ami krumpli :)



Hozzávalók

disznókaraj vagy csirkemell
só, bors, piros őröltpaprika, delikát, fokhagyma
Kotányi grill fűszer vagy barbeque, fokhagymapor - opcionális
kevés olaj

Fokhagymás páclé:
egy pohár víz és pótolni
1 púpos evőkanál pirospaprika
2 nagy gerezd fokhagyma összetörve

Elkészítés
 
Előkészítjük a páclevet.

A húst vékony szeletekre vágjuk és kipotyoljuk (a csirkét nem muszáj). Mindkét oldalát jól befűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával és delikáttal. Természetesen tehetünk rá grill vagy barbeque fűszert is vagy fokhagymaport, de nem feltétlenül szükséges.

Fedeles serpenyőre lesz szükségünk. A serpenyő aljára öntünk egy nagyon kicsi olajat (épp csak, hogy legyen benne valami) és azon sütjük a hús mindkét oldalát annyire, hogy átsüljön és ne legyen a közepe nyers. Ha több, mint 2 szelet hús sütünk, a már kész húsokat kivesszük egy tányérba, amíg mindegyik hús megsül.

Amikor mindegyik hús kész szépen elrendezzük a tepsiben, akár egymásra is tehetjük ha nem fér máshogy, majd felöntjük a fokhagymás páclével, majd öntünk még rá annyi vizet, hogy a húsokat ellepje.

Lefedjük és alacsony tüzön sütjük tovább legalább fél órát vagy akár egy órát is. A páclevet állandóan kell figyelni, ha kevés van már benne és még nem esszük, kell még rá önteni vizet.

Frissen kell megenni, mert ha áll kiszárad. Ha valahova szállítjuk, páclével együtt tegyük és abban melegítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése