2015. október 16., péntek

Pörkölt



Hozzávalók

disznó karaj vagy szűzérme (muschi) vagy csirkemell vagy csirkecomb
só, bors, delikát, piros paprika
kb. 4 evőkanál olaj
egy nagy hagyma
zöld, sárga, piros paprika
paradicsom vagy ketchup

Pörkölt alaplé
só, bors, delikát, paprika paszta (eltéve kicsi üvegben), Piros Arany

Elkészítés

A húst kisebb kockákra vágjuk. Sóval, borssal, delikáttal és piros paprika porral fűszerezzük.

Tegyünk egy kicsi edénybe 150 ml vizet, egy púpos evőkanál pirospaprika port, egy csapott evőkanál delikátot, egy púpos kiskanál sót, egy kiskanál borsot,  egy kiskanal paprika pasztát, egy kiskanál Piros Aranyat és egy kiskanál csípős paprikát ha pikánsan szeretjük.

A hagymát kicsi egyenletes kockákra vágjuk (vagy lereszeljük). 4 evőkanál olajat teszünk a serpenyő aljára, beletesszük a hagymát és addig sütjük, míg átlátszó lesz. Vigyázat, nem szabad megbarnuljon, mert akkor keserű lesz a hús. Amikor a hagyma üvegesre sült, beletesszük a húsokat és megforgatjuk benne. Mikor a hús alsó fele megfehéredett (de a teteje még nyers), ráöltjük az előkészített pörkölt alaplevet. Annyi vizet öntünk még a húsra, hogy ellepje.

A húshoz teszünk még egy-egy szeletet minden színű paprikából (vagy ami van otthon) és teszünk bele egy fél paradicsomot vagy egy kiskanál ketchupot. Nagy tüzön felfőzzük a vizet, majd ha már zubog, a serpenyőre tesszük a fedőt és a lángot lehúzzuk minimumra.

Néha megkavarjuk és ha lesült róla a víz és a hús még nem főtt meg, öntünk rá vizet és tovább főzzük. Azt hogy a hús mikor van kész, kóstolással teszteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése