2015. október 16., péntek

Nokedli



Hozzávalók

4 egész tojás
1 kiskanál só
kb 300 g liszt
kb 100 ml viz
kb 50 ml olaj

Elkészítés

Összegyúrjuk a tojást, a sót és a lisztet, adunk hozzá vizet, amennyi szükséges. Akkor van kész, ha a tészta elszakad mikor kanállal veszed ki a tálból.

Egy 3 literes fazakat ¾-ig megtöltünk vízzel és teszünk bele sót és kb 50 ml olajat. Mikor a víz felforrt, lehúzzuk és beleszaggatjuk a nokedlit. Ha a keményebb nokedlit szeretjük, szaggassuk bele deszkáról kanál vagy kés segítségével. Használhatunk nokedli szaggatót is, de ahhoz lágyabb tésztát kell készítsünk és a végeredmény is puhább lesz.

Mikor a nokedli a vízben van, újra felhúzzuk a lángot. Mikor a víz jól fő 1-2 percet a tésztával, az feljön a tetejére és akkor van kész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése