2015. október 16., péntek

Csirkemelles shaorma

Vannak olyan napok, amikor szívesen ennék valami egyszerűen elkészíthető zöldséges ételt, akkor a csirkemelles shaorma jó választásnak tűnik. 



Hozzávalók
4 shaorma lap

Töltelék
200-250 gr csirkemell (körülbelül egy fél melle)
1-2 közepes nagyságú burgonya
1 paradicsom
nyers vagy savanyú uborka
kukorica ízlés szerint
nyers káposzta (amennyi a képen hiányzik az egész káposztából)
só, bors, hús fűszerek
kevés hagyma csak fűszerezzük vele - opcionális

Shaorma szósz
1 kávéspohár majonéz
1 kanál ketchup
½ kávéspohár tejföl
2 kiskanál csombor
1 nagy gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva – opcionális

Elkészítés
A húst megsütjük, mint a csirkemelles salátánál, sütünk szalmakrumplit és eközben feldaraboljuk a zöldségeket és elkészítjük a szószt. A hagyma a töltelékben és a fokhagyma a szószban opcionális szociális okoból.

Ha minden elő van készítve serpenyőben vagy mikróban 10 másodpercig melegítjük a shaorma lapot (serpenyőben mindkét oldalát, szóval összesen 20 másodpercet). Ha többet melegszik, törékennyé válhat vagy megsül.

A shaorma lapot bekenjük a szósszal, a felső részére hosszúkásan beletesszük a hús és a krumpli negyedét, újból csorgatunk rá egy kis szószt, majd a zöldségeket és megint mehet rá szósz. Aki szereti a ketchupot tehet még rá azt is pluszba.

A shaorma alsó ⅓-át vagy ¼ -ét felhajtjuk a töltelékre, majd a két oldalát is. Így könnyebb enni és kevesebb az esély rá, hogy kicsorog a szósz és a töltelék belőle. De azért tányérral ajánlatos enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése