2015. október 16., péntek

Kfc husi



Hozzávalók

csirkemell
só, bors, paprika, delikát, fokhagymapor

Panír:
2 tojás
só, delikát
paprika por - opcionális
kicsi sör (kb 25%-a a tojásnak)

liszt
piros paprika
csípős paprika – opcionális

összmorzsolt egyszerű corn flakes
prézli - opcionális

Elkészítés

A csirkemellett felszeleteljük hosszúkásra, ahogy a Kfc-ben van. Sóval, borssal, piros paprikával, delikáttal és fokhagymaporral ízesítjük.
Ha van rá időnk, jó betenni tejbe egy éjszakára a hűtőbe, mert akkor omlósabb a hús.

Egy tányérban felverünk 2 tojást, teszünk bele egy kicsi sót, pirospaprika port (opcionális), delikátot és sört. A sör lehet bármilyen, ha csak erre vesszük akkor lehet a legolcsóbb is. Ettől a bunda ropogósabb lesz. Mindezt habosra verjük. Egy másik tényérba a lisztet tesszük paprika porral és pirospaprikával (ha csípósre szeretnénk), egy harmadikba pedig a kicsi darabokra összetört corn flakest. (Ne az a puffasztott sima Corn flakes legyen, hanem a keményebbik fajta – mint a képen). Ezt lehet keverni prézlivel, de nem szükséges.

A szeleteket belemártjuk lisztbe, tojásba és corn flakesbe, majd egy lapos tányérra tesszük. (Amikor mind megvan, a maradék corn flakes-et rá lehet önteni a húsra, hogy ott is befogja, ahol nem fogta be jól.)

Forró bő olajban kell aranysárgára sütni és szalmakrumplival és Kfc fokhagymaszósszal tálalni (lásd a Kfc fokhagymaszósz receptnél).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése