2015. október 16., péntek

Könnyű és finom palacsintatészta

A palacsintát sokféle képpen fel lehet használni, akár desszertként, akár húsos változatban. Ez egy egyszerű recept, amit bárki el tud készíteni, attól függetlenül, hogy hol áll a konyhatündérség lépcsőjén.



Hozzávalók 10 palacsintához

1 tojás
10 nagy kanál liszt
1 csapott kanál cukor
fél kiskanál só
tej szükség szerint
2-3 kanál olaj

Elkészítés

Mixerhez használható edénybe tesszük a tojást, a cukrot, a lisztet és a sót. Dagasztó villával csomómentesre keverjük (ha nincs dagaszó villája a mixernek jó a sima villa is). Lassan adagoljuk hozzá a tejet, amíg jó híg lesz. A massza miközben áll még keményszik kicsit, lehet később kell még bele egy pici tej, vagy csinálhatjuk startból jó hígra.

A masszába teszünk 2-3 kanál olajat így a tepsit nem kell megkenni, pont annyi olaj lesz benne, amennyi szükséges. Egy merítőkanálnyi olajat teszünk a tepsibe, majd jól szétcsorgatjuk. Ha az egyik oldala megsült óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése