2015. október 16., péntek

Barackos csirkemell avagy a „gesztenyés hús”

A barackos csirkemell évekig része volt a Thanksgivingre készített ételeknek. Nem nehéz elkészíteni, különleges gyümölcsös, fahájas íze pedig tökéletesen illik egy különleges étkezéshez. A gesztenyés hús nevet egy barátunk adta neki, mert elmondása szerint gesztenye ízű.



Hozzávalók

csirkemell
só, bors
pici olaj – ha serpenyőben sütjük
barack befőtt
fahéj


Elkészítés

A csirkemellett minel szebb vékony szeletekre kell vágni, potyolhatunk rajta kicsit, ha szükséges. Ezután sóval és borssal fűszerezzük.

A barackok előkészítjük. Tehetünk több vagy kevesebb barackot is rá, egy felet, vagy szeleteket, attól függően, hogy hogy szeretjük. A barackok mindkét oldalára teszünk egy kicsi fahéjat (arra is, ami a húsra jön).

A húst meg lehet sütni serpenyőben is és tepsiben is.

Ha serpenyőben sütjük akkor kicsi olajat teszünk bele, épp csak, hogy nedves legyen. Ha a húsnak mindkét oldala megsült, rátesszük a barackot és önthetünk rá egy kicsi baracklevet, majd fedő alatt alacsony lángon pároljuk.

Ha tepsiben készítjük, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a húst és hagyjuk addig sűlni, míg kész van. Néha meg kell locsolni a barack levével és mikor kifehérdett mindkét oldala, rátesszük a barackot és hagyjuk még kicsit a sütőben.

Frissen kell fogyasztani, mert idővel kiszárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése