2015. október 16., péntek

Piskótatekercs

A piskótatekercs a piskóta egy egyszerű, de mégis nagyszerű változata, amiven feldobhatunk bármilyen klasszikus receptet. 



A piskótatekercshez a piskóta teljesen úgy készül, mint a piskótalaphoz.

Annyi a különbség, hogy miután kivesszük a piskótát és letesszük az asztalra (vagy munkafelületre) sütőpapírral együtt feltekerjük (a hosszabbik oldalát tekerjük, így a rövidebb oldala lesz a tekercs hossza). 

Mikor a piskóta kihült, óvatosan kibontjuk, de nem tekerjük ki teljesen laposra, picit belisztezzük a nem sütőpapíros felületét, hogy ne ragadjon össze, majd óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt. Utána azzal töltjük meg amivel szeretnénk: puding, különbőző tortakrémek, gesztenyekrém, lekvár, csokiszósz, lehet bele tenni gyümölcsöt is. Kívül szintén bekenhetjük valamilyen krémmel, de üresen is lehet hagyni. Amennyiben nem fordítunk különüsebb figyelmet a kidekorálására, tálalhatjuk egyenesen karikákra vágva kistányéron. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése