Hozzávalók
krumpli
só, bors, piros paprika, delikát
vaj
sajt - opcionális
tejföl – opcionális
kevés olaj
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, kozkákra vágjuk és sós vízben
megfőzzük, mintha krumplipürét akarnánk csinálni.
Amíg a krumpli fő, sütőpapírt teszünk egy tepsibe,
megkenjük vajjal és megszórjük kevés delikáttal és borssal.
Amikor a krumpli megfőtt, de nem túlságosan (ne törjön
össze), leöntjük az egész levét és az előkészített tepsibe tesszük.
A tetejét sóval, borssal, delikáttal és piros paprikával
enyhén megfűszerezzük. Ha tejföllel megkenjük, akkor belekeverhetjük ebbe a
fűszereket vagy utána szórjuk meg velük. Ezután sajtot reszelünk rá és
betesszük a sütőbe maximum lángra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése