Vannak olyan napok, amikor szívesen ennék valami egyszerűen elkészíthető zöldséges ételt, akkor a csirkemelles shaorma jó választásnak tűnik.
Hozzávalók
4
shaorma lap
Töltelék
200-250 gr csirkemell (körülbelül egy fél melle)
1-2 közepes nagyságú burgonya
1 paradicsom
nyers vagy savanyú uborka
kukorica ízlés szerint
nyers káposzta (amennyi a képen hiányzik az egész káposztából)
1-2 közepes nagyságú burgonya
1 paradicsom
nyers vagy savanyú uborka
kukorica ízlés szerint
nyers káposzta (amennyi a képen hiányzik az egész káposztából)
só, bors, hús fűszerek
kevés
hagyma csak fűszerezzük vele - opcionális
Shaorma szósz
1 kávéspohár majonéz
1 kanál ketchup
½ kávéspohár tejföl
2 kiskanál csombor
1 kávéspohár majonéz
1 kanál ketchup
½ kávéspohár tejföl
2 kiskanál csombor
1 nagy gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva – opcionális
Elkészítés
A húst megsütjük, mint a csirkemelles salátánál, sütünk
szalmakrumplit és eközben feldaraboljuk a zöldségeket és elkészítjük a szószt.
A hagyma a töltelékben és a fokhagyma a szószban opcionális szociális okoból.
Ha minden elő van készítve serpenyőben vagy mikróban 10
másodpercig melegítjük a shaorma lapot (serpenyőben mindkét oldalát, szóval
összesen 20 másodpercet). Ha többet melegszik, törékennyé válhat vagy megsül.
A shaorma lapot bekenjük a szósszal, a felső részére
hosszúkásan beletesszük a hús és a krumpli negyedét, újból csorgatunk rá egy
kis szószt, majd a zöldségeket és megint mehet rá szósz. Aki szereti a
ketchupot tehet még rá azt is pluszba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése