2015. október 16., péntek

Cheesecake



Hozzávalók

Keksz alap:
1 csomag kemény háztartási keksz
1 csomag puha tejes háztartási keksz
1 csupor cukor
½ csupor olvasztott vaj
kb fél csupor tej

Sajtkrém:
összesen 1 kg túró, tejföl és sajt keverék kell legyen
ebben az 1 kg-ban benne lehet még: ricotta, mascarpone, philadelphia sajt, túrókrém, vajkrém
3 tojás
2 csomag vanília
⅔ csupor cukor
⅓ csupor liszt
2 kiskanál citromlé
1 kiskanál só

Elkészítés

A kekszeket összetörjük, összekavarjuk a cukorral és az olvasztott vajjal és összegyúrjuk. Annyi tej kell hozzá, hogy ha összenyomjuk, akkor összeálljon, de ne legyen túl puha. Ezzel a masszával kibéleljük egy kerek tortaforma alját és oldalát.

Elkészítjük a túrókrémet. Az 1 kg túrós-tejfölös-sajtos keveréket krémesre keverjük a tojás sárgájával, hozzáadjuk a ⅓ csupor lisztet, 2 csomag vaníliát, ⅓ csupor cukrot, 2 kiskanál citromlevet és 1 kiskanál sót. Külön felverjük a tojásfehérjét ⅓ csupor cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a túrós keverékhez, hogy ne nagyon törjön össze.

A masszát beleöntjük a kekszszel kibélelt sütőbe, majd 50 percig sütjük feles lángon (4es fokozat). Ha kész van, hagyjuk kihülni, majd betesszük a hűtőbe kb 3 órára. A lényeg, hogy jól ki legyen hűlve, összeálljon és vágható legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése