Nagyon szeretem a gesztenyét, bármilyen formában, így nem csoda, hogy a gesztenyés palacsinta is az egyik kedvencem. Őszi estéken különösen jó desszert választás.
Hozzávalók
10 palacsinta
2 kocka gesztenyepüré
½ liter tejszín
csokireszelék vagy csokiöntet a rdíszítéshez
Elkészítés
Egy edényben mixerrel felverjük a fél liter tejszínt, egy másikban pedig mixerrel összetörjük a gesztenyepürét.
A felvert tejszínből keveset meghagyunk díszítésnek, a többit pedig az összetört gesztenyepüréhez adjuk és jól összekeverjük. A tejszín adag ízléstől függ, de az arany legalább fele-fele kell legyen, különben a massza túl száraz és erős lesz.
A gesztenyés masszát a palacsinta közepére tesszük, majd feltekerjük. Ha valaki nagyon szereti a csokiöntetet, a palacsintába is lehet tenni egy keveset.
Miután feltekertük a maradék tejszínnel és csokiöntettel vagy csokidarabkákkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése