A piskótatekercs a piskóta egy egyszerű, de mégis nagyszerű változata, amiven feldobhatunk bármilyen klasszikus receptet.
A piskótatekercshez a piskóta teljesen úgy készül, mint a
piskótalaphoz.
Annyi a különbség, hogy miután kivesszük a piskótát és letesszük az asztalra (vagy
munkafelületre) sütőpapírral együtt feltekerjük (a hosszabbik oldalát tekerjük, így a rövidebb oldala lesz a tekercs hossza).
Mikor a piskóta kihült, óvatosan kibontjuk, de nem tekerjük ki teljesen laposra, picit belisztezzük a nem sütőpapíros felületét, hogy ne ragadjon össze, majd óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt. Utána azzal töltjük meg amivel szeretnénk: puding, különbőző tortakrémek, gesztenyekrém, lekvár, csokiszósz, lehet bele tenni gyümölcsöt is. Kívül szintén bekenhetjük valamilyen krémmel, de üresen is lehet hagyni. Amennyiben nem fordítunk különüsebb figyelmet a kidekorálására, tálalhatjuk egyenesen karikákra vágva kistányéron.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése