A fokhagymás hirtelensült sokféle körettel megy, de ami engem illet, én mindig hasábburgonyával szeretem enni - talán azért is, mert nagyon szeretek mindent, ami krumpli :)
Hozzávalók
disznókaraj vagy csirkemell
só, bors, piros őröltpaprika, delikát, fokhagyma
Kotányi grill fűszer vagy barbeque, fokhagymapor -
opcionális
kevés olaj
Fokhagymás páclé:
egy pohár víz és pótolni
1 púpos evőkanál pirospaprika
2 nagy gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés
Előkészítjük a páclevet.
A húst vékony szeletekre vágjuk és kipotyoljuk (a csirkét
nem muszáj). Mindkét oldalát jól befűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával és
delikáttal. Természetesen tehetünk rá grill vagy barbeque fűszert is vagy
fokhagymaport, de nem feltétlenül szükséges.
Fedeles serpenyőre lesz szükségünk. A serpenyő aljára öntünk
egy nagyon kicsi olajat (épp csak, hogy legyen benne valami) és azon sütjük a
hús mindkét oldalát annyire, hogy átsüljön és ne legyen a közepe nyers. Ha
több, mint 2 szelet hús sütünk, a már kész húsokat kivesszük egy tányérba, amíg mindegyik hús megsül.
Amikor mindegyik hús kész szépen elrendezzük a tepsiben,
akár egymásra is tehetjük ha nem fér máshogy, majd felöntjük a fokhagymás
páclével, majd öntünk még rá annyi vizet, hogy a húsokat ellepje.
Lefedjük és alacsony tüzön sütjük tovább legalább fél órát vagy akár egy órát is.
A páclevet állandóan kell figyelni, ha kevés van már benne és még nem esszük, kell még rá
önteni vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése