Hozzávalók
4 egész tojás
1 kiskanál só
kb 300 g liszt
kb 100 ml viz
kb 50 ml olaj
Elkészítés
Összegyúrjuk a tojást, a sót és a lisztet, adunk hozzá
vizet, amennyi szükséges. Akkor van kész, ha a tészta elszakad mikor kanállal
veszed ki a tálból.
Egy 3 literes fazakat ¾-ig megtöltünk vízzel és teszünk
bele sót és kb 50 ml olajat. Mikor a víz felforrt, lehúzzuk és beleszaggatjuk a
nokedlit. Ha a keményebb nokedlit szeretjük, szaggassuk bele deszkáról kanál
vagy kés segítségével. Használhatunk nokedli szaggatót is, de ahhoz lágyabb
tésztát kell készítsünk és a végeredmény is puhább lesz.
Mikor a nokedli a vízben van, újra felhúzzuk a lángot.
Mikor a víz jól fő 1-2 percet a tésztával, az feljön a tetejére és akkor van
kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése