2015. október 16., péntek

Rántott hús csirkemellből



Hozzávalók

csirkemell
só, bors, piros paprika, delikát
tej
liszt
tojás
sör
prézli

Elkészítés

A csirkemellett minel szebb vékony szeletekre kell vágni, potyolhatunk rajta kicsit, ha szükséges. Ezután sóval és borssal fűszerezzük. Ha van rá időnk, jó betenni tejbe egy éjszakára a hűtőbe, mert akkor omlósabb a hús. Először a húsokat egy mélytányérba tesszük, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje.

Egy tányérba teszünk lisztet egy kiskanál pirospaprikával, egy másikba 2 tojást, nagyon keves delikátot és kb még 25% sört. Ezután kicsit felverjük. A harmadik tányárba prézli kerül. Sorba belemártjuk a hősokat a lisztbe, a tojásba, majd a prézlibe és egy lapos tányérra tesszük őket. Prézliből mindig sokkal több fogy, mint lisztből.


Mikor mind kész, nagy lángon, bő olajban sütjük, míg aranysárga lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése