Hozzávalók
csirkemell
só, bors, piros paprika, delikát
tej
liszt
tojás
sör
prézli
Elkészítés
A csirkemellett minel szebb vékony szeletekre kell vágni,
potyolhatunk rajta kicsit, ha szükséges. Ezután sóval és borssal fűszerezzük.
Ha van rá időnk, jó betenni tejbe egy éjszakára a hűtőbe, mert akkor omlósabb a
hús. Először a húsokat egy mélytányérba tesszük, majd annyi tejet öntünk rá,
hogy ellepje.
Egy tányérba teszünk lisztet egy kiskanál
pirospaprikával, egy másikba 2 tojást, nagyon keves delikátot és kb még 25%
sört. Ezután kicsit felverjük. A harmadik tányárba prézli kerül. Sorba
belemártjuk a hősokat a lisztbe, a tojásba, majd a prézlibe és egy lapos
tányérra tesszük őket. Prézliből mindig sokkal több fogy, mint lisztből.
Mikor mind kész, nagy lángon, bő olajban sütjük, míg
aranysárga lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése