Hozzávalók
disznó karaj vagy szűzérme (muschi) vagy csirkemell vagy
csirkecomb
só, bors, delikát, piros paprika
kb. 4 evőkanál olaj
egy nagy hagyma
zöld, sárga, piros paprika
paradicsom vagy ketchup
Pörkölt alaplé
só, bors, delikát, paprika paszta (eltéve kicsi üvegben),
Piros Arany
Elkészítés
A húst kisebb kockákra vágjuk. Sóval, borssal, delikáttal
és piros paprika porral fűszerezzük.
Tegyünk egy kicsi edénybe 150 ml vizet, egy púpos
evőkanál pirospaprika port, egy csapott evőkanál delikátot, egy púpos kiskanál
sót, egy kiskanál borsot, egy kiskanal
paprika pasztát, egy kiskanál Piros Aranyat és egy kiskanál csípős paprikát ha
pikánsan szeretjük.
A hagymát kicsi egyenletes kockákra vágjuk (vagy
lereszeljük). 4 evőkanál olajat teszünk a serpenyő aljára, beletesszük a
hagymát és addig sütjük, míg átlátszó lesz. Vigyázat, nem szabad megbarnuljon,
mert akkor keserű lesz a hús. Amikor a hagyma üvegesre sült, beletesszük a
húsokat és megforgatjuk benne. Mikor a hús alsó fele megfehéredett (de a teteje
még nyers), ráöltjük az előkészített pörkölt alaplevet. Annyi vizet öntünk még
a húsra, hogy ellepje.
A húshoz teszünk még egy-egy szeletet minden színű
paprikából (vagy ami van otthon) és teszünk bele egy fél paradicsomot vagy egy
kiskanál ketchupot. Nagy tüzön felfőzzük a vizet, majd ha már zubog, a
serpenyőre tesszük a fedőt és a lángot lehúzzuk minimumra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése