Az almás süti egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, és mindenki odáig van érte. Különösen jól jön ha nagyon sok alma ránk van maradva vagy ha hirtelen kell vendegéknek valami ínycsiklandozó desszertet készíteni.
Hozzávalók
2 csésze cukor
4 tojás
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj
0,8-1 kg reszelt alma
2 ½ csésze liszt
Elkészítés
Összekeverjük a cukrot, a tojást, a sütőport és a
fahéjat.
Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Majd belekeverjük az
eddigi masszába. A lisztet lemérjük, leszitáljuk és hozzá keverjük az
eddigiekhez.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 45-60 percet kozepes
lángon.
Ha a széle kezd más színű lenni, akkor kész. Nem
használható a fogpiszkálóteszt, mivel az alma ragad akkor is ha a süti már
kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése