2015. október 16., péntek

Almás süti

Az almás süti egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, és mindenki odáig van érte. Különösen jól jön ha nagyon sok alma ránk van maradva vagy ha hirtelen kell vendegéknek valami ínycsiklandozó desszertet készíteni.



Hozzávalók

2 csésze cukor
4 tojás
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj
0,8-1 kg reszelt alma
2 ½ csésze liszt

Elkészítés

Összekeverjük a cukrot, a tojást, a sütőport és a fahéjat.

Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Majd belekeverjük az eddigi masszába. A lisztet lemérjük, leszitáljuk és hozzá keverjük az eddigiekhez.

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 45-60 percet kozepes lángon.

Ha a széle kezd más színű lenni, akkor kész. Nem használható a fogpiszkálóteszt, mivel az alma ragad akkor is ha a süti már kész.

A tetejére lehet tenni csoki- vagy mogyorókrémet, de a legfinomabb talán fagyival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése