A barackos csirkemell évekig része volt a Thanksgivingre készített ételeknek. Nem nehéz elkészíteni, különleges gyümölcsös, fahájas íze pedig tökéletesen illik egy különleges étkezéshez. A gesztenyés hús nevet egy barátunk adta neki, mert elmondása szerint gesztenye ízű.
Hozzávalók
csirkemell
só, bors
pici olaj – ha serpenyőben sütjük
barack befőtt
fahéj
Elkészítés
A csirkemellett minel szebb vékony szeletekre kell vágni,
potyolhatunk rajta kicsit, ha szükséges. Ezután sóval és borssal fűszerezzük.
A barackok előkészítjük. Tehetünk több vagy kevesebb
barackot is rá, egy felet, vagy szeleteket, attól függően, hogy hogy szeretjük.
A barackok mindkét oldalára teszünk egy kicsi fahéjat (arra is, ami a húsra
jön).
A húst meg lehet sütni serpenyőben is és tepsiben is.
Ha serpenyőben sütjük akkor kicsi olajat teszünk bele,
épp csak, hogy nedves legyen. Ha a húsnak mindkét oldala megsült, rátesszük a
barackot és önthetünk rá egy kicsi baracklevet, majd fedő alatt alacsony lángon
pároljuk.
Ha tepsiben készítjük, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük a húst és hagyjuk addig sűlni, míg kész van. Néha meg kell locsolni a
barack levével és mikor kifehérdett mindkét oldala, rátesszük a barackot és
hagyjuk még kicsit a sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése