2011. szeptember 6., kedd

Szószos husi, avagy tejfölös-kukoricás szószos fokhagymás mellehús

Ha valami gyorsat és finomat szeretnék készíteni, mindig kéznél van a szószos husi. Miután a hús kiolvadt, csupán 15 perc és kész is van!


Hozzávalók:
mellehús
tejföl
tej
liszt
kukorica
fokhagyma vagy fokhagyma por
ételízesítő
pirospaprika por
só, bors
csőtészta
margarin vagy vaj

Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, így jobban megsül. Fűszerezzük mindennel, ami a hozzávalókban van, majd teflon sütőbe tesszük és pici olajon megpirítjuk.
Miközben a mellehús pirul, odateszünk sós vizet forrni a csőtésztának, hogy a hússal egyszerre kész legyen. Természetesen aki szeret egyszerre csak egy dolgot csinálni, elkészíthetje előre vagy utólag is.
Ezután előkészítjük a fehér szószt: tegyünk egy kanál lisztet egy mélytányérba, majd lassan keverjünk hozzá annyi tejfölt amennyit szeretnénk. 2 személyre körülbelül 200 g tejfölt szoktam felhasználni. Ha a tejföl és a liszt szépen összekeverdett, lassan hozzáadunk annyi tejet, hogy amikor a húsra öntjük a szószt, ellepje. A fehér szószba teszünk újra mindegyik fűszerből.
Mikor a hús megpirult, ráöntjük a szószt és a kukoricát. Én szeretek sok kukoricát tenni bele.
Miközben a szósz lassan sűrűsödik, kóstolgatjuk és utánafűszerezzük. Ne feledjük, hogy a szósz ízes kell legyen, mert a tészta vesz majd az összízéből.
Ha a tészta kész, leszűrjük, majd kicsi margarint vagy vajat teszünk rá, hogy ne ragadjon össze és, hogy finomabb legyen.
A szósz hülés közben majd még kicsit sűrűsödik, szóval mikor úgy tűnik, hogy majdnem jó sűrűségű, akkor le is vehetjük a tűzról.
A tejfölös csirkemellet természetesen párosíthatjuk natúr burgonya vagy rizs mellé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése