2011. augusztus 31., szerda

Parfé kocka

Első bejegyzésemben egyik kedvenc sütemény receptem szeretném megosztani veletek. Ez az a desszert, ami teljes mértékben helyettesíti a csokit, de vigyázni kell vele, mert ugyanolyan függőséget okozhat! Egyszerűen ellenállhatatlan. Az elkészítése nem annyira egyszerű, de teljesen megéri a rá fordított energiát, igyekszem becsempészni minden ünnepi asztalra.



És akkor jöjjön a recept:

Hozzávalók:
Lap:
8 tojásfehérje
300 g cukor
600 g dió
3 kanál kenyérmorzsa
3 kanál kakaó
1 kanál liszt
Krém:
8 tojássárgája
4 kanál tej
350 g cukor
3 kanál kakaó
1 csomag vaj

Elkészítés:
Lap:
8 tojásfehérjét 300 g cukorral felverünk, majd hozzáadunk 600 g morzsolt, pirított diót, 3 kanál kenyérmorzsát, 3 kanál kakaót, 1 kanál lisztet és gyenge lángon liszttel megszórt tepsiben sütjük. Akkor jó, ha a teteje kifehéredik és mikor törik.
Krém:
8 tojássárgáját 4 kanál tejjel, 350 g cukorral és végül 3 kanál kakaóval kb 20 percig gősön fősünk. Amikor jól kihűlt, hozzáadunk 1 csomag vajat vagy margarint. Amikor kész, rátesszük a lapra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése