2011. augusztus 31., szerda

Banánkenyér

A banánkenyér amerikai recept, így az elkészítése nagyon egyszerű. Természetesen variálható is. Én van, hogy tepsiben készítem, van, hogy kapcsos tortaformában, alkalomtól és kedvtől függően. A tepsiben hamarabb kész van, mivel vékonyabb a tészta.


Hozzávalók:
2 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 1/2 csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál citromlé
1/2 csésze olvasztott margarin (110 g)
1 teáskanál vanília(cukor)
1/2 csésze aludtej vagy 2 teáskanál citromlé a friss tejbe
1/4 csésze vagdalt dió
2 csésze villával összetört banán (kb 4 db)

Elkészítés:
A banánkenyérhez a lisztet, sót és szódabikarbónát összekeverjük és félretesszük.
Egy másik edényben összekeverjük a többit, kivéve a diót és a banánt.
A masszához keverjük a félretett lisztet, majd a banánt és a diót. Én diót nem mindig teszek bele, nekem jobban is ízlik nélküle.
Az eredeti recept szerint 2 kalácssütő tepsibe kell tenni, de tökéletesen megfelel a rendes tepsi vagy a kapcsos tortaforma is.

Ha szeretnénk egy kicsit feldobni, tehetünk bele fél csésze csokidarabkát. Ebből lesz a csokis banánkenyér.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése